Ja varför krångla till det? Det finns internetnicks, smeknamn, öknamn och allt möjligt. Jag är son, make, husse, vän, bror, kollega med mera till flera. Men när det kommer ner till minsta gemensamma nämnare i allt detta kommer man fram till Kent helt enkelt. Bara Kent. Och det är det bloggen ska vara. Inte Lord K. Inte Kindtand. Inte something cool in the title... Bara Kent.


måndag 18 juni 2012

Lavendelns misär

Vi har verkligen försökt att utveckla gröna fingrar här hemma. Förr kunde ingenting med rötter eller med färgen grönt hålla sig i liv längre än en vecka kändes det som. Men det har förändrats. Vi har lyckats. Våra örter frodas i köksfönstret och vi plockar nästan dagligen färska örter till vår mat.

I våra fönster i sovrummet och i vardagsrummet växer tomatplantor så det knakar och det hänger jättemånga tomater som bara väntar på att bli lite större och på sin röda färg. Vi har också jordgubbsplantor som mår bra men som tyvärr inte verkar ge någon frukt.

Men en växt har problem och jag vet inte varför. Det är vår stackars lavendel.



Han får samma behandling som sina fönstergrannar som växer sig stora men själv vissnar han och håller sig bara på gränsen till liv. Jag har ingen aning vad vi gör fel. Större kruka? Mindre solljus? Mer kärlek och konversation?

Vad är hemligheten bakom en lavendels trivsel?

Följ min blogg med bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar