Ja varför krångla till det? Det finns internetnicks, smeknamn, öknamn och allt möjligt. Jag är son, make, husse, vän, bror, kollega med mera till flera. Men när det kommer ner till minsta gemensamma nämnare i allt detta kommer man fram till Kent helt enkelt. Bara Kent. Och det är det bloggen ska vara. Inte Lord K. Inte Kindtand. Inte something cool in the title... Bara Kent.


onsdag 13 april 2011

Generation A av Douglas Coupland

I en nära framtid finns inga bin. Man vet inte vad som hände. De liksom bara stack. (ursäkta för den där ordvitsen) I en värld utan bin måste en massa saker pollineras för hand. Äppelpaj är en raritet. Honung är inte att tala om. Men det är inte det boken handlar om.

I denna nära framtid där alla accepterat att bina försvann så blir fem personer plötsligt stuckna med bara några veckors mellanrum. Zack i USA, Harj i Sri Lanka, Samantha i Nya Zeeland, Julien i Frankrike och Diana i Canada.

Vissa av bisticken hamnar på youtube och sprids som en löpeld. Är bina tillbaka? Vad är det som händer? De fem blir snabbt omhändertagna av myndigheter och vad som först verkar vara en otrolig slump visar sig snabbt ha en djupare mening. Av alla människor i världen, varför just dessa fem?


Douglas Coupland är en av mina absoluta favoritförfattare. Han har ett underbart språk och en unik känsla för timing i sina böcker. Vilket behövs när man berättar en historia med fem huvudroller. Boken är riktigt bra. Man följer med på en spännande resa från vad som verkar vara ett litet trick av ödet till en stor konspiration full med megaföretag, pengar, galna vetenskapsmän och isolerade öbor.








Följ min blogg med bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar