Ja varför krångla till det? Det finns internetnicks, smeknamn, öknamn och allt möjligt. Jag är son, make, husse, vän, bror, kollega med mera till flera. Men när det kommer ner till minsta gemensamma nämnare i allt detta kommer man fram till Kent helt enkelt. Bara Kent. Och det är det bloggen ska vara. Inte Lord K. Inte Kindtand. Inte something cool in the title... Bara Kent.


torsdag 24 maj 2012

Lärare kan nu kallas snutjävel.

Tingsrätten i Gällivare har dömt en elev som misshandlat en lärare för just misshandel och olaga hot. Läraren fick dock inget skadestånd eftersom rätten ansåg att läraryrket är att jämföra med polisyrket och att lärare helt enkelt får förvänta sig lite stryk.

Okej... Men om denna jämförelsen ska hålla så måste ju rätten också anse att elever ska jämföras med fångar. Då är det helt okej med mer disciplinära åtgärder i skolan. Mer övervakning i klassrummen och i korridorer. Elever borde också hindras i att ha egna kläder. Overall och ett nummer ska det vara. Lärare borde alltså ha tjänstevapen. Eleverna borde få dyrare mat i skolbespisningen. Eller? Är det att dra parallellen lite för långt?

Läs notisen i tidningen Norran.




Följ min blogg med bloglovin

4 kommentarer:

  1. Patrik Åkervinda24 maj 2012 kl. 06:59

    Förjävla sorgligt att Gällivares Tingsrätt inte har kommit längre. Enligt arbetsmiljölagen ska ingen behöva utstå våld eller hot om våld. Om nu läraren antas råka ut för hot eller hot om våld i sitt arbete så ska det enligt lag vara dubbelbemanning i dessa arbetssituationer. Så grattis alla lärare, från och med nu är det befogat att kräva dubbelbemanning i allt arbete med eleverna.

    "Tillsynspliktig lärare måste ha beredskap för att visst hot och våld kan förekomma vid ett ingripande mot en elev, på samma sätt som exempelvis en ordningsvakt eller polis. Därför ska ersättning för kränkning inte utgå i detta fall."

    Så äckligt att de för över ansvaret på den anställde!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är fullkomligt vidrigt. Jag kan inte för mitt liv förstå att någon kan göra de liknelserna.

      Radera
  2. Men nu är det ju inte poliser som vaktar fångar ;) Så din liknelse håller inte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej... :) Men om man ser det såhär: Man får se elever som kriminella. Kriminella i en insitution de är tvingade enligt lag att vara i... Vilka är det? Fångar! Häpp.

      Radera